HOOFDSTUK 3 - De eerste aanraking met luiers
Het ‘ontdekken’ van luierfetisjisme
De wijze waarop mensen erachter komen dat ze een seksuele aantrekkingskracht op luiers hebben, of dat ze het plezierig vinden om luiers te dragen verschilt van persoon tot persoon.
Ik onderscheid hierin vier verschillende ideaaltypische vormen, namelijk:
- 'Vroege' Ontdekkers; zijn luiers ‘altijd’ blijven vinden.
- 'Late' ontdekkers; hebben luiers in de pubertijd of als (jong) volwassene hebben herontdekt.
- ‘Hooks’; herontdekken luiers doordat zij partner zijn van een luierliefhebber die de fetisj aan hun haakt.
- Levensgenieters; dragen luiers uit noodzaak (bedplassen of incontinentie), maar hebben het plezier erin ontdekt en maken dus mét luiers hun leven zo plezierig mogelijk.
De 'vroege' ontdekkers
De eerste categorie zijn mensen die naar eigen zeggen zolang ze weten een luierfetisj hebben gehad. Ik behoor zelf tot een van die personen.
Deze luierliefhebbers beginnen al op zeer jonge leeftijd. Het is niet ongewoon voor deze groep om herinneringen te hebben over hun voorliefde voor luiers teruggaand tot de leeftijd van 4 tot 11 jaar. Uiteraard zijn deze herinneringen niet seksueel van aard, maar bevatten herinneringen van (een soort) aantrekkingskracht op luiers. Dit ziet op het interesse hebben in de luiers van jongere broertjes of zusjes, het zelf spelen met luiers uit de eigen jeugd, luiers om poppen en beren e.d. erg interessant vinden. Dit is uiteraard allemaal erg onschuldig, en speelt zich vaak onopvallend af onder toeziend oog van de ouders.
Op de vooravond van de pubertijd ontwikkelen zich dan fantasieën die luiers bevatten en vaak (maar lang niet altijd) een aandrang naar werkelijk zelf luiers dragen. Sommigen krijgen spontane orgasmes bij deze fantasieën. Vaak is de leeftijd dan zo tussen de 10 en 13 jaar, de leeftijd waarop kinderen zich voor het eerst voorzichtig met seksualiteit bezig gaan houden. Meestal is de onafhankelijkheid nog niet voldoende aanwezig om aan luiers te komen, en bestaat er bij de kinderen angst voor hun gevoelens: ‘anders zijn dan de rest’. Het voelt vreemd en onvolwassen om over luiers te fantaseren, ze te willen dragen of zelf te dragen.
Desalniettemin is dit het de leeftijd waarop het experimenteren veelal stiekem begint, bijvoorbeeld door het aantrekken van 10 onderbroeken, door een handdoek in de onderbroek te leggen of punt van het dekbed, of door zelf luiers te fabriceren uit plastic en lappen. Als de aantrekkingskracht zich ook uitstrekt tot het gebruik van luiers, vinden ook vaak hier al de eerste experimenten daarmee plaats. Dus bijvoorbeeld stiekem in een onderbroek plassen, deze uitspoelen en verdekt op laten drogen. Of door wc-papier in een onderbroek te leggen en hierin te poepen, zodat het gemakkelijk opgeruimd kan worden. En tal van vindingrijke andere methoden.
Deze kinderen weten heel goed dat wat zij doen afwijkt van wat zij als tiener horen te doen. Desalniettemin geeft het hen een fijn gevoel en zullen zij het toch blijven doen. Uiteraard is de angst voor ontdekking bij deze groep groot. Veelal zullen ze er dan dus ook alles aan doen om hun voorliefde voor luiers buiten het oog van derden te houden.
Bij het naar de middelbare school gaan van deze kinderen krijgen zij in de regel voor het eerst de vrijheid, financiële middelen en moed om werkelijk aan luiers te komen. Dit is relatief makkelijk omdat zij vaak nog klein genoeg zijn om in de grootste maat babyluiers te passen, en anders wel in de hedendaags verkrijgbare trainingsbroekjes tegen bedplassen.
Een ieder van deze groep kan zich de eerste maal dat hij of zij luiers ging kopen nog herinneren als de dag van gisteren. De spanning alvorens het kopen, de dagenlange planning voordat de stap werd ondernomen, de zenuwen bij het binnentreden van de winkel, de trillende handen bij de kassa etc.
De eerste ‘echte’ luiers zijn voor de meeste een verademing. Het enkele zien of voelen van de buitenkant van de luier is vaak al voldoende om de vlinders in de buik weer te doen fladderen, om van het omdoen en het dragen nog maar niet te spreken. De eerste keer luiers dragen voelt gek en onwennig met al die dikte tussen de benen, maar toch op een vreemde manier fijn.
Meestal pas na enkele keren van dragen volgt het eerste gebruik, als er überhaupt al behoefte is aan gebruik. Er zijn immers vele luierliefhebbers die gebruik in het geheel vies vinden, en de luiers droog laten. Dit is dus niet abnormaal.
De eerste keer plassen en in een luier is veel moeilijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Jaren van zindelijkheid staan eraan in de weg dat je zomaar in een luier plast, en maar beter ook. De ongeoefende luieraar zal proberen te persen, echter juist wachten tot je echt moet en ontspanning zijn de sleutel tot in je luier plassen. Het vergt gek genoeg bij meesten echt oefening. Zeker in vreemde standen, anders dan staand en zittend.
Als jongen geluierd voor de wc gaan staan, of als meisje gaan zitten. Hiermee houdt je de hersenen voor de gek dat je het op de wc gaat doen, en maakt plassen een stuk makkelijk. De methode wordt omgekeerd veel gebruikt bij de zindelijkheidstraining van kinderen. Als zij niet op een potje durven, werkt vaak de luier afdoen en in het potje leggen, om ze over de drempel te helpen toch op het potje te gaan zitten.
Voor jongens is het vaak moeilijk en soms zelf pijnlijk om met een erectie te plassen, nog los van de verhoogde kans op lekkage. Het is daarom aan te raden de luier al voordat je moet plassen om te doen, zodat de opwinding is weggeëbd als je daadwerkelijk moet.
Sommige luierliefhebbers geven er tevens de voorkeur aan in hun luier te poepen, hiervoor geldt hetzelfde als voorgaand beschreven. Het aantal luierliefhebbers dat in hun luiers plassen is aanzienlijk groter dan die er tevens in poepen. Velen vinden dit een brug te ver; ze vinden het vies, stinken, het schoonmaakwerk staat ze niet aan etc. Anderen zien het juist als het summum van luiers dragen; een poepluier hebben.
De leeftijd van 12 jaar en ouder is ook de leeftijd van de seksuele ontdekking. De meeste jongeren beginnen tussen hun 11de en 16de jaar met masturberen, een klein deel (5 á 10%) daarvan doet dit helemaal niet.
Veel luierliefhebbers zullen er in deze periode achterkomen dat de luiers niet alleen in hun fantasie wonderen doen, maar dat het dragen van luiers alvorens of tijdens masturbatie extra fijn is. Een enkeling is zelfs in het geheel niet in staat een orgasme te krijgen zonder luier, ook dit is geen ongewoon verschijnsel. Sommige luierliefhebbers zijn in staat in hun luier een orgasme te krijgen, anderen wrijven erover, rijken in de luier of moeten de luier eerst afdoen en het met direct handwerk afmaken. Een droge luier is nogal stug en compact, daarom zal voor velen een natte luier vaak prettiger zijn bij masturbatie door zijn dikte, warmte en zachtheid. Maar de persoonlijke voorkeuren verschillen hierin uiteraard!
Tussen het 12de en 18de jaar hebben de meeste luierliefhebbers een haat-liefde verhouding met luiers. Enerzijds brengt het ze veel plezier. Anderzijds geeft het een gevoel van ‘anders zijn’, ‘iets doen wat niet hoort’ en ‘stiekem moeten doen ten opzichte van ouders’.
Een bijbehorend verschijnsel is dat jongeren het ene moment luiers kopen en stiekem dragen. Het andere moment overheerst het schuldgevoel, het gevoel dat ze normaal moeten doen etc. Dan worden de luiers weer weggegooid. Meestal keert echter na verloop van tijd de aandrang tot het dragen van luiers toch weer terug.
De leeftijd van 12 tot 18 is ook de leeftijd van afzetten en het doen van een beetje ondoordachte dingen, het hoort er nu eenmaal bij. Soms worden luierdragers zo moedig dat ze zelfs luiers in het openbaar gaan dragen onder hun kleding. Dit maakt risico op ontdekking des te groter, zeker bij gebruik. Denk goed na over waar je aan begint voor je er een aantrek naar school! Ontdekking kan zeer nadelige gevolgen hebben in de vormen van pesterijen, uitsluiting uit de vriendengroep etc.
De moeilijkheid voor deze groep zit vaak ook in de relatie met hun ouders. Hoe lief, aardig en begripvol de ouders ook zijn, de meeste jongeren zullen niet zo gauw op hun ouders aflopen met de woorden: ‘Pap, mam, ik heb een luierfetisj. ’.
Het behoeft geen uitleg dat het dragen van luiers niet als acceptabel wordt gevonden voor jongeren als hier geen dringende reden voor is. Veel jongeren kiezen er in deze periode dus voor om hun voorkeur voor luiers verborgen te houden voor hun ouders.
De luiers worden verstopt, de gebruikte in een zakje meegenomen en in een publieke vuilnisbak weggegooid, en de nieuwe luiers in een tas naar binnen gesmokkeld. Vaak gaat dit jarenlang goed. Sommigen worden betrapt, en zijn hun ouders dan logischerwijs uitleg verschuldigd. Waarover later meer.
Na het eerste genot van luiers, en de haat-liefde verhouding komt met de jaren ook vaak de acceptatie dat ze de fetisj nu eenmaal hebben. Het nadenken over luiers en het spelen met luiers vormt voor hen een normaal onderdeel van hun bestaan. Het krijgt een plekje in het leven, naast alle andere dingen die voor jongeren belangrijk zijn.
Veel jongeren vinden naast luiers ook het andere (en/of zelfde) geslacht ook maar wat interessant en zullen ook daarmee vaak experimenteren. Dit kan vaak prima met een luierfetisj, een langdurige relatie vergt wel vaak dat de partner van de fetisj weet. Maar de meeste jongeren vertellen hun vriend of vriendin niets. De noodzaak ontbreekt vaak door de kortere duur van de relaties.
Met het volwassen worden nemen ook de afmetingen van het lichaam toe. Waar de babyluiers en trainingsbroekjes eerst toereikend waren, beginnen deze nu te klein te worden en niet langer bestand tegen grotere hoeveelheden urine. Daarop volgt dan de overstap van luiers voor kinderen, naar luiers voor volwassenen. Deze overstap wordt vaak zo lang mogelijk uitgesteld door bijvoorbeeld de plakstrips van de babyluiers met tape te verlengen.
Luiers voor volwassenen zijn, in tegenstelling tot luiers voor kinderen, in Nederland en België niet zomaar in de supermarkt verkrijgbaar. Deze kun je uitsluitend kopen bij een apotheek, zorgwinkel of via het internet. De geschiedenis herhaalt zich. Het voor het eerst kopen van luiers in een apotheek of via internet en ze vervolgens ophalen bij het postkantoor brengt voor de meesten veel spanning mee.
Maar voor veruit de meesten loont de spanning de moeite. De luiers passen veel beter en de absorptiecapaciteit is aangepast aan de productie van het lichaam. Al met al veel meer draagcomfort en veel minder kans op lekkage, en dus potentiële ontdekking!
Na het 18de jaar begint de echte acceptatie van luiers. De zelfstandigheid neemt toe; sommigen gaan het huis uit om te studeren, ouders ruimen niet langer kamers op etc. Dit geeft vrijheid om meer toe te geven aan luiers.
Relaties worden rond deze leeftijd ook vaak serieuzer en langer. Het delen van de fetisj met een partner blijft een moeilijk punt. Wat verwacht daarin van hem of haar? Dit zal later worden besproken.
Langzaamaan worden luiers op deze wijze een vast en geaccepteerd deel van het leven een persoon. Iets waaraan toegegeven wordt als er behoefte aan is, en blijft liggen als het er niet is.
De ‘late’ ontdekkers
De ‘late’ ontdekkers hebben niet het idee dat ze hun hele leven gevoelens voor luiers hebben gehad. Zij komen er in de pubertijd of pas als volwassene (middelbare leeftijd is geen uitzondering) achter dat deze aantrekkingskracht op luiers bij hen bestaat. Het ‘laat’ in deze zin slaat dus slechts op het laat ten opzichte van de groep die het idee heeft hun hele leven een seksuele aantrekkingskracht heeft gehad. Het ziet dus niet op een (te) ‘late’ of onvolledige seksuele ontwikkeling.
Vaak is bij deze groep een zogenaamd ‘trigger event’ aanwezig. Een gebeurtenis die bewust of onbewust hun verlangens naar luiers heeft aangewakkerd. Deze gebeurtenis kan werkelijk van alles zijn. Het kan heel direct zijn, doordat de persoon bijvoorbeeld geconfronteerd wordt met luiers (voor volwassenen). Maar het kan ook veel indirecte door bijvoorbeeld het ontstaan van een fantasie. Lang niet allen uit deze groep zijn in staat de gebeurtenis te verwoorden die hun aantrekkingskracht op luiers heeft aangewakkerd, maar sommigen zijn tot in detail in staat dit wel te doen.
Net als bij de vroege ontdekkers geven de gevoelens voor luiers bij aanvang daarvan vaak veel schaamte. Het erover nadenken, of er misschien zelfs aan toegeven voelt fijn, maar voelt eveneens vreemd en onvolwassen. Ook hier is dus vaak de haat-liefde verhouding tot luiers aanwezig.
Enerzijds hebben de late ontdekkers een voordeel. Hoe hoger de leeftijd waarop de fetisj voor luiers wordt ontdekt, des te gemakkelijker het kán zijn om er aan toe te geven. Het hebben van een zelfstandig leven, buiten het toeziend oog van ouders geeft veel vrijheiden. Zo is het voor deze groep minder snel een probleem om luiers aan te schaffen, te dragen, fora te bezoeken of misschien zelfs luierclubs.
Anderzijds biedt het ook nadelen. Soms hebben de late ontdekkers een partner, en misschien tevens kinderen. Waar het gevoel wellicht nog onderdrukt kan worden en de verlangens geheim kunnen worden gehouden, is het werkelijk eraan toe geven om luiers te dragen vaak medeweten van de partner vereist. Dit simpelweg omdat het dragen van luiers aan hen niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Dit vergt dus een gesprek met de partner waarin deze verlangens aan het licht komen, en het eventuele toegeven aan die verlangens vereist tevens instemming van de partner. Het behoeft geen uitleg dat voor veel luierliefhebbers de drempel tot het voeren van dit gesprek heel hoog is.
Het inpassen van luiers in een al gevestigde relatie gebeurd met zeer wisselend succes. De resultaten van een dergelijk gesprek strekken zich uit van complete afwijzing (van luiers of zelfs persoon), tot een uiteindelijk participerende partner en alles wat daartussen ligt. Dit is natuurlijk geheel van de partner afhankelijk. Hoewel ik eigenlijk alle standpunten van partners ten opzichte van luiers begrijpelijk vind, vind ik afwijzing van de persoon eigenlijk onacceptabel. Als je de ander werkelijk leuk vindt, accepteer je deze met al zijn of haar eigenaardigheden. Dat betekent dus dat een verlangen naar luiers op zijn minst bespreekbaar zou moeten zijn in mijn optiek, zonder dat een einde aan de relatie volgt.
Het hebben van kinderen hoeft geen probleem te vormen. Ouders kunnen hun slaapkamergeheimen prima verborgen houden voor hun kinderen. Dit doen alle goede ouders, en lijkt mij een normale gang van zaken. Echter zodra ook daarbuiten luiers worden gedragen, zal bij thuiswonende kinderen het dragen hiervan hun zeer waarschijnlijk niet ontgaan. Zij zullen er in dat geval dus ook van op de hoogte moeten zijn, al hoeven natuurlijk de achtergronden ervan niet in geuren en kleuren te worden uitgelegd.
Of de acceptatie en incorporatie van luiers in het dagelijks leven sneller of langzamer zal gaan dan bij de vroege ontdekkers is zeer afhankelijk van de omstandigheden van geval. Waar de een het ontkent en onderdrukt, zal de ander het met beide aangrijpen en er direct mee op de loop gaan. Hierin is mijns inziens geen lijn vast te stellen.
‘Hooks’
De ‘hooks’ vormen de partners van luierfetisjisten die tevens het plezier erin hebben ontdekt. Zij hebben als het ware de fetisj aangehaakt gekregen door hun partner.
Vaak begint hun ontdekking van de luierfetisj door de andere partner die in een gesprek aangeeft dat deze een aantrekkingskracht op luiers heeft. Uiteraard zal dit (ook) voor hen in het eerste opzicht vreemd zijn. Echter zullen zij er niet afwijzend tegenover staan.
Vaak is voor deze groep een aanzienlijk tijdsverloop nodig om de voorliefde voor luiers te doen groeien. Wellicht zullen zij op internet op onderzoek uitgaan naar meer informatie naar de achtergronden van hun partner, discussiëren op fora, misschien naar plaatjes en filmpjes kijken, of zelfs een luierclub met partner bezoeken voor direct contact met anderen. Dit laatste gebeurd slechts in uitzonderlijke gevallen.
De tweede stap is ze met hun partner met luiers gaan experimenteren. De ander er een luier omdoen, luiers verschonen etc. Sommigen vinden hun liefde voor luiers in deze min of meer moederlijke of vaderlijke rol. Anderen komen tot het punt waarbij ze zelf ook eens luiers willen proberen, en waarna dit goed blijkt te bevallen. Zo goed dat ze (af en toe) luiers willen blijven dragen.
Veelal vormt deze groep van partners van luierfetisjisten, mensen die ‘openminded’ zijn en een beetje avontuurlijk op seksueel gebied. Ze zijn graag bereid iets met, of voor de partner te proberen. Om die reden vormt de acceptatie van het hebben van de fetisj op zich bij beide partners niet echt een probleem. Het eraan toegeven zal dus op min of meer frequente basis kunnen gebeuren.
Als er uit de relatie kinderen zijn voortgekomen, die tevens in huis aanwezig zijn, geldt hetzelfde als bij de voorgenoemde categorie van de late ontdekkers.
‘Levensgenieters’
De vierde en laatste categorie van luierliefhebbers vormen zij die luier dragen uit (medische) noodzaak, maar er gaandeweg het plezier in hebben ontdekt. Deze mensen zijn dus veelal bedplasser of incontinent.
Volgens cijfers van het Nederlands Droogbed Centrum kent Nederland naar schatting 120.000 bedplassers van 18 jaar en ouder,(0,75% van de Nederlandse bevolking. Incontinentieklachten, in alle maten van ernst genomen, komt in Nederland bij 1 op de 16 volwassenen voor. Het komt dus binnen westerse samenlevingen op vrij grote schaal voor, in alle lagen van de bevolking.
(voor meer informatie over incontinentie & bedplassen, zie:
http://urologie.startpagina.nl/)
Het hebben van incontinentieklachten wordt door iedereen die het overkomt als bijzonder onprettig ervaren. Vaak geeft het aanleiding tot herhaaldelijk bezoek aan doktoren, artsen en psychiaters en tevens als onprettig ervaren onderzoeken en medische behandelingen. Daarnaast geeft het voor velen, ondanks dat ze er niets aan kunnen doen schaamte. Deze schaamte en gebrek aan acceptatie van incontinentie binnen de maatschappij, maken dat mensen met ernstige incontinente klachten zich vaak belemmerd voelen in hun bewegingsvrijheid in de ruimste zin des woords.
Het meegaan op een kamp, blijven slapen bij een ander, uitgaan, het dragen van strakke of lage (modieuze) kleding en aangaan van een relatie zijn allemaal leuke bezigheden die voor iemand incontinentieklachten tevens de kans op ontdekking met zich meebrengen en soms ongestoord plezier in de weg staan. Dit heeft het logische en begrijpelijke gevolg dat de meeste mensen die luiers om medische noodzaak dragen, er zeer afwijzend tegenover staan omdat zij de keerzijde ervan kennen. Ze zijn luiers liever kwijt dan rijk. Het is dus ook niet verstandig je als luierliefhebber op een forum voor incontinentie of bedplassen als enkel liefhebber (dus recreatief luiers draagt) van luiers te begeven, luierliefhebbers zijn hier niet gewenst en daar horen wij respect voor te hebben!
Er is echter een klein deel van deze groep tevens in staat van de nood een deugd te maken. Zij maken hierdoor zich het leven met luiers zo plezierig mogelijk, en daarom heb ik ze bestempeld als ‘levensgenieters’. Deze categorie van mensen is vaak meer dan welkom in de gemeenschap van recreatief luiergebruikers.
Over het transformeren van de noodzaak van luiers, naar tevens het plezier beleven in luiers is niet veel geschreven. Echter zal ik proberen middels een beroep op mijn voorstellingsvermogen een beeld van te schetsen.
Het eerste belangrijke punt vormt wat ik zal omschrijven als aandacht, zachtheid, liefde en genegenheid. Kinderen en jongeren die kampen met bedplassen of incontinentie zullen langer dan gemiddeld door hun ouders een luier omgedaan worden en eventueel worden verschoond. Vanaf ongeveer 8 jaar zijn kinderen pas motorisch in staat dit zelfstandig te doen, en ook vaak dan nog blijven ouders hulp bieden.
Het omdoen en verschonen van luiers vormt een zeer intieme band. Eén ieder die wel eens een ouder een kind heeft zien verschonen zal direct begrijpen waar ik op doel. De zachte aanrakingen, de lieve woordjes en het knuffelen. Uiteraard is dit alles geheel niet van een seksueel karakter.
Echter bij toenemende zelfstandigheid van het kind, en ouders die het niet langer acceptabel vinden om bij hun seksueel actieve kinderen luiers om te doen, valt deze intieme band weg. Echter kan het verlangen ernaar wel blijven bestaan.
De oorzaken hiervoor kunnen tweeërlei zijn. De eerste ziet op een onderwerp waar (begrijpelijkerwijs) een beetje een taboe rust, maar op vrij veel opvoedingssite melding van wordt gemaakt. Een aanzienlijk deel van alle kinderen die luiers dragen, raken soms tijdens het verschonen seksueel geprikkeld. Dit is een totaal biologische reactie, waarbij geen enkele intentie of kwade wil van ouder noch kind bestaat. Het overgrote deel van hen overigens op latere leeftijd totaal geen behoefte hebben aan luiers, dus het is hier geen voorbode van.
Ouders schamen zich er vaak voor, en jonge kinderen hebben het vaak zelf niet eens door. Bij oudere kinderen leidt het meestal tot wederzijdse schaamte, en dus een oorzaak om kinderen zichzelf een luier om te laten doen of te verschonen.
Maar deze prikkeling kan er wel toe leiden dat naar het moment van omdoen en verschoning van luiers blijven verlangd blijft worden, omdat dit een moment is dat zij plezierig voelden.
De tweede oorzaak ziet niet zo zeer op seksualiteit als wel op aandacht, liefde en genegenheid. Een kind dat verschoond wordt vormt het middelpunt van de belangstelling. Vaak is het ook een moment dat het kind met de ouder alleen is, iets wat schaars kan zijn in een huis vol broertjes en zusjes. Veel ouders zien in dat hun bedplassen of incontinentie ook voor hun kind onplezierig is, en zullen er dus alles aan doen om het allemaal voor hun kind zo aangenaam mogelijk te maken.
Dit aangename gevoel, van ouderlijke liefde, is eveneens een verlangen naar een moment waarop zij zich plezierig voelden.
Een tweede belangrijk punt van deze categorie lijkt mij het verband tussen luiers en seksualiteit. Zoals al eerder beschreven masturbeert tussen de 90 en 95% van alle jongeren tussen 11 en 16 jaar. Uiteraard omvat dit getal ook alle luierdragers. Echter omsluiten luiers de geslachtsdelen. Ze staan dus voor een deel aan masturbatie en seks in de weg. Er zijn dan twee opties, de luier afdoen of hem omhouden tijdens masturbatie.
Bij het omhouden zal dus de seksuele beleving geschieden met aanwezigheid van de luier. Voornamelijk zij die in staat zijn om op deze wijze tot een orgasme te komen, zullen bij herhaling bij masturbatie de luier omhouden, en lopen de kans dat zij door gewenning luiers in hun seksleven acceptabel gaan vinden of zelfs plezierig. Zij zijn dus veelal geen luierfetisjisten in de zin dat ze opgewonden raken van een voorwerp als luiers, maar hun opgewondenheid graag in luiers beleven.
Uiteraard is dit eerste wel mogelijk (en komt ook in beperkte mate voor), maar zal naar ik vermoed minder snel voorkomen omdat dit een andere ontstaanswijze heeft. Als de opgewondenheid bij luiers direct al bestaat, zal dit eerder een Pavlov-reactie zijn. Ik kan me dit bij bedplassers die ’s avonds masturberen goed voorstellen. Het gevoel van de luier prikkelt dan al het lichaam dat het seksueel gestimuleerd zal gaan worden. En dus volgt het gevoel van opgewondenheid. Het komt dan niet voort uit de luier zelf, maar uit de volgorde van handelingen; luier om, naar bed gaan, masturbatie. Het is dus vooral conditionering van het lichaam.
Het in huis halen en dragen van luiers binnenshuis vormt voor deze groep in beginsel geen probleem, omdat de huisgenoten vaak met de noodzaak van luiergebruik bekend zullen zijn. Het praten over seksuele gevoelens in combinatie met luiers echter, zal voor deze groep zeker net zo moeilijk zijn als voor alle andere luierfetisjisten. Het enige verschil zit hier in dat een eventuele partner zondermeer de aanwezigheid luiers zal moeten accepteren, omdat hier immers een noodzaak voor is.
Het zoeken van een partner is voor veel mensen incontinentieklachten een obstakel. Allereerst zien sommigen luiers als een beletsel bij het uitgaan, omdat ze (wellicht terecht) bang zijn voor ontdekking doordat mensen tegen ze aanstoten of worden gefouilleerd bij het betreden van een uitgaansgelegenheid. Dus zoeken ze naar een alternatief of blijven thuis.
Daarbij speelt natuurlijk ook het moeilijke moment dat aan de (potentieel) partner het luiergebruik onthuld moet worden. Een moeilijke stap, maar één die natuurlijk de moeite waard is als je de persoon werkelijk leuk vind.
Persoonlijk vind ik deze categorie een van de meest bewonderenswaardige van de AB/DL gemeenschap. Velen hebben ondanks alles wat ze getrotseerd hebben, hun plezier in luiers nog steeds voorop staan. En dat getuigd van veel optimisme en moed!
Een leuke site die DL en incontinentie uitgebreid behandelt is:
www.iheartdiapers.com